KÁRÁSZY KFT - ALAPÍTVA:1872

BIZTONSÁGRA HANGOLVA. KÁRÁSZY ÁLTAL TERVEZVE

2020

Kiépül az új gyártóüzem, környezetbarát, zöld technológiákat és automata berendezéseket munkába állítva. 

2019

Befejeződik a teljes autóbusz és haszongépjármű lengéscsillapító portfólió fejlesztése és tesztelése. Létrejönnek a K40, K45 és K50-es típuscsaládok. 

2018

Létrejön a KARSUS márkanév és befejeződik a teljes vasúti lengéscsillapító portfólió fejlesztése és tesztelése. A vasút minden igényét ki tudjuk elégíteni 7 különböző típuscsaláddal.

ÚJ ISO MINŐSÍTÉSEKET SZEREZTÜNK

2016

A nagysebességű vasúti járműlengéscsillapítók fejlesztésének kezdete: primer, szekunder és kígyózásgátló helyekre.

2010

Az autóbusz és haszongépjármű lengéscsillapítók fejlesztésének kezdete a Rábával közösen.

2008

Elindul a kis- és közepesszériás vasúti lengéscsillapító gyártás KÁRÁSZY márkanéven. Ekkor már három típuscsalád gyártásával, a magyarországi igények nagytöbbségét le tudjuk fedni.

2003

Az első sajátgyártású vasúti lengéscsillapító típuscsalád fejlesztése a MÁV számára. A vasúti lengéscsillapító gyártóüzem kiépítése.

EGY ÚJ KORSZAK A CÉG TÖRTÉNETÉBEN

2000

A különböző vasúti lengéscsillapítók újrahasznosítás technológiájának kidolgozása és a vasúti üzletág kiépítésének a kezdete.

1990

Kisszériás lengéscsillapítógyártás és újrahasznosítás első sorban személygépjárművek és haszongépjárművek számára. Ekkor indul különböző lengéscsillapítómárkák kereskedelme is.

A KGST IDEJE ALATT IS KIVÁLÓ TERMÉKEK KÉSZÜLTEK

1960

A Kárászy testvérek elkezdenek személyautó lengéscsillapítókat felújítani. Magyarország akkori helyzetében ez kuriózumnak számított, mert új lengéscsillapítót sehonnan nem lehetett beszerezni.

1920

A Kárászy család második generációja már laprugó kovácsolással foglalkozik, lovaskocsikhoz és később személyautókhoz és haszongépjárművekhez.